DUBAI ΔΙΑΜΟΝΗ ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 
 
 
 
Διαβάστε προσεκτικά τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής
στα οργανωμένα ταξίδια του NUOVA TRAVEL, που συμφωνούν με την Κοινοτική Οδηγία 90/314. Η καθ' οιονδήποτε τρόπο δήλωση συμμετοχής σας σε οργανωμένη εκδρομή σημαίνει την ταυτόχρονη αποδοχή των κατωτέρω Γενικών Όρων Συμμετοχής.
Τοπική ώρα στο Dubai
 
Dubai Tours
Operated by NUOVA TRAVEL
Αγ. Κωνσταντίνου 13
185 32 Πειραιάς
Τηλ. 210 4220315
Fax 210 4220314
Αρ. Ειδικού Σήματος ΕΟΤ: ΜΗΤΕ.0207Ε61000103500
e-mail: contact@dubaitours.gr
 
DUBAI
Αλ Αίν
 
Η πόλη Αλ Αϊν είναι η κύρια πόλη στην όαση Buraimi, η οποία επεκτείνεται στα σύνορα μεταξύ του Αμπού Νταμπί και του Ομάν. Η αδελφή πόλη, Buraimi, είναι στη πλευρά των συνόρων του Ομάν, αλλά οι επισκέπτες μπορούν να κινηθούν ελεύθερα μεταξύ των δύο, κατορθώνοντας έτσι να πάρουν μια γεύση του Ομάν χωρίς την φασαρία της θεώρησης του διαβατηρίου τους.
Η όαση Buraimi είναι πιθανώς το πιο μακροχρόνια κατοικημένο μέρος αυτού που σήμερα ονομάζουμε Η.Α.Ε, με ευρήματα οικισμού που χρονολογούνται πίσω στην 4η Π.Χ χιλιετία. Στους πιο πρόσφατους χρόνους, η Αλ Αίν είναι η γενέτηρα πόλη του Shaikh Zayed, κυβερνήτη του Αμπού Νταμπί, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχει επενδύσει τεράστια κεφάλαια στην πόλη του (!), ενώ το Buraimi χωρίς τις αντίστοιχες επενδύσεις έχει παραμείνει μια άνετη μεν, επαρχιακή δε πόλη. Η προκύπτουσα αντίθεση μεταξύ των δύο κοινοτήτων είναι για μας ένα σημαντικό κίνητρο για να τις επισκευθούμε και να παρατηρήσουμε τις διαφορές τους. Το άλλο κίνητρο επίσκεψης είναι η ξηρά θερμότητα της όασης το καλοκαίρι, μια ευπρόσδεκτη ανακούφιση από την υγρασία της ακτής.

Το μουσείο της πόλης και το Ανατολικό Οχυρό μοιράζονται τον ίδιο χώρο στο νοτιοανατολικό σημείο της. Το μουσείο περιέχει τα εκθέματα από την ζωή στις ημέρες προ- πετρελαίου, κοσμήματα βεδουίνων, εξοπλισμό, μουσικά όργανα και το εσωτερικό μιας σκηνής βεδουίνων. Μια εκλεκτική επίδειξη των παρασήμων με τα οποία έχει τιμηθεί ο Σεϊχης Shaikh Zayed περιλαμβάνει το παράσημιο τιμής της Ισαβέλας της καθολικής και μια σφαίρα από έναν παλαιστινιακό ηγέτη καταδρομέων που έκανε αεροπειρατία και οδήγησε τρία αεροσκάφη στην Ιορδανία σε 1970. Στο Ανατολικό Οχυρό δεν υπάρχουν σημαντικά εκθέματα εκτός από ένα παλαιό πυροβόλο στο προαύλιο.
Εάν ενδιαφέρεστε να αγοράστε ένα πρόβατο ή μια κατσίκα (!), ένας περίπατος στο κοντινό σοκάκι αγοροπωλησίας ζωικού κεφαλαίου που προσελκύει βεδουίνους και αστούς από όλα τα νότια Η.Α.Ε και το βόρειο Ομάν είναι απαραίτητος. Περιπλανηθείτε νωρίς το πρωί όταν οι ζωέμποροι διαλαλούν την ζωντανή πραμάτεια τους. Υπάρχει επίσης μια μικρή αγορά καμήλων στο κέντρο της πόλης. Όταν η μυρωδιά της κοπριάς καταστεί ανυπόφορη μπορείτε να κατευθυνθείτε βόρεια πέρα από τα σύνορα στο ατμοσφαιρικό σοκάκι Buraimi Souk, που είναι γεμάτο από πάγκους με φρούτα και λαχανικά. Σε κοντινή απόσταση θα δείτε το εντυπωσιακά αναπαλαιωμένο οχυρό Al- Khandaq ηλικίας 400 ετών. Αξίζει πραγματικά μια περιήγηση στο προαύλιο του οχυρού και στις πολεμίστρες.

Καμηλοδρομίες γίνονται περίπου 20 Χλμ. από το Αλ Αίν στο δρόμο για το Άμπου Ντάμπι, τα πρωινά της Παρασκευής τους χειμερινούς μήνες.
Μπορούν να οργανωθούν σαφάρι με καμήλες, διάρκειας από μιας ώρας βόλτα μέχρι και ολονύκτιες πορείες που περιλαμβάνουν και διανυκτέρευση σε τέντα βεδουίνων.
Η Αλ Αίν είναι περίπου δύο ώρες οδικώς ανατολικά του Άμπου Ντάμπι και οι δύο οικισμοί συνδέονται με δεντροφυτεμένο αυτοκινητόδρομο ταχείας διέλευσης που διασχίζεται από λεωφορεία και ταξί. Είναι περίπου η ίδια απόσταση νότια από το Ντουμπάι που μπορούμε να επισκεφτούμε με ταξί.
back top
 
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | DUBAI | ΔΙΑΜΟΝΗ | ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ | ΕΚΔΡΟΜΕΣ | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
powered by Marinet Ltd. © 2009